Ab logo
  • Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

από Akis Petretzikis

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Βασιλόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 γρ αλεύρι γ.ο.χ (Για μίγμα Γ)
  • 1/2 ml γάλα 3,5% λιπαρά (Για μίγμα Β)
  • 1/2 (200 γρ.)(Για μίγμα Β) αβγά
  • 1/2 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 πορτοκάλια ξύσμα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 7 γρ μαχλέπι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 γρ μαστίχα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ(Για μίγμα Γ)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη Βασιλόπιτα κέικ Εκτέλεση 1. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
    2. Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μίγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
    3. Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μίγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    4. Προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 23 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
    5. Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί.
    6. Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Άλλο
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Βασιλόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725