Ας μαγειρέψουμε
1. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό (ή σε δόσεις στο multi) τα ρεβύθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τον κύβο λαχανικών και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αφού είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Αμέσως μετά, αδειάζουμε στο παραπάνω μπολ τον αρακά, το σκόρδο, το τζίντζερ, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κύμινο, τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 3. Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 5. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, το τσίλι, την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. 6. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και τα τυλίγουμε με λίγη ποσότητα από το μείγμα. 7. Ύστερα, βρέχουμε τα δάχτυλα μας και πατάμε τα σις κεμπάπ ελαφρώς, ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. 8. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σις κεμπάπ για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 9. Τέλος, σερβίρουμε τα σις κεμπάπ μαζί με την παραπάνω σάλτσα, ψημένη ντομάτα, ψητή πιπεριά και αραβικές πίτες.