Βελουτέ κολοκύθας με μικρές μπουκίτσες σύγκλινου
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 κιλά κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσο (μόνο το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
- Αφαιρούμε την ψίχα από την κολοκύθα, πετάμε το κεντρικό μέρος με τις ίνες
και τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί (κολοκύθα, πράσο, κρεμμύδι, πατάτα) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά (περίπου 30 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ξαναρίχνουμε μέσα τη σούπα και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σούπα να δέσει ελαφρά (περίπου 5-6 λεπτά).
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα κυβάκια.
- Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι και λίγα κομμάτια σύγκλινο σοταρισμένο.