Ab logo
  • Βελουτέ λαχανικών

Βελουτέ λαχανικών

από #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Βελουτέ λαχανικών

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • φινόκιο, σε μέτρια κομμάτια
  • 600 g κολοκύθα, σε μέτρια κομμάτια
  • 6 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 3 πράσα, σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 λίτρα ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ας μαγειρέψουμε

1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί για 8-10’, ανακατεύοντας συνεχώς. 2. Προσθέτουμε τα 2 lt ζωμό, τη δάφνη, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια θερμοκρασία για 30’ ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. 3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή την αδειάζουμε στο μπλέντερ και, αφού την πολτοποιήσουμε, την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. 4. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, αν δούμε ότι είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε να βράσει για 2-3’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. 5. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας στο κέντρο με 1 κουταλιά γιαούρτι, αν θέλουμε, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα
  • Βελουτέ λαχανικών