Βελουτέ με κόκκινες φακές
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Χριστούγεννα
Ορεκτικό

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 4 κ. σ. ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι
- 1 κ. σ. βούτυρο (κοφτή)
- 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. κόκκινες φακές
- 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
- 2200 ml ζωμός κότας
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε πολύ καλά τις φακές. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα, τον ζωμό, τη ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσουν οι φακές. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη συνεχίζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ελέγχουμε τα υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ. Τη σερβίρουμε με κρουτόν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Φθινόπωρο,Χειμώνας
Ορεκτικό