facebook-pixel
Ab logo
  • Βουτήματα Μαρμελάδας
Βουτήματα Μαρμελάδας

Βουτήματα Μαρμελάδας

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
31'- 60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σκόνη γάλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σκόνη γάλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Ας μαγειρέψουμε

Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, τη σκόνη γάλα, το ξύσμα πορτοκάλι και τα αφήνουμε να αφρατέψουν. Μετά ρίχνουμε τα αβγά λίγα-λίγα και στο τέλος
ρίχνουμε το αλέυρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μ' έναν κορνέ ίσιο σ' ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κόβουμε σε σχήμα δαχτύλου (μακρόστενα) το βούτημά μας.Όταν πια τελειώσει το μίγμα τα ψήνουμε στους 160°C για 12 με 17 λεπτά. Αφού κρυώσουν γεμίζουμε με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και έτσι θα ενώνουμε δύο-δύο τα βουτήματα. Τέλος, αφού λιώσουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, βουτάμε τα μπισκότα μας μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να στεγνώσουν. Μετά από αυτό τα βουτήματα μαρμελάδας μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Παιδικό πάρτυ
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    ~2 κιλ
    0,82€/kg€1,64
    0,79 €/kg
    ~€1,58
    7126679
  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7144851