Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες
- 6 αρκετά σφιχτά αχλάδια
- 750 ml. κρασί «Μοσχάτο»
- 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)
- 2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα 2
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Super Tιμή 1,49 €
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7062773
750 ml
10,48 Ε/ λιτ€7,86
8,38 Ε/ λιτ
€6,29
Προσθήκη
7139834
7126679
7064107
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάζουμε τα κλωναράκια βανίλιας από το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια και τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί. Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος συνδυασμός με ροκφόρ.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Super Tιμή 1,49 €
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7062773
750 ml
10,48 Ε/ λιτ€7,86
8,38 Ε/ λιτ
€6,29
Προσθήκη
7139834
7126679
7064107