Ζελέ με χυμό φρέσκων φρούτων και γιαούρτι
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 200 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και καθαρισμένες)
- 80 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ.)
- 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
- 120 γρ. μέλι (για τη κρέμα γιαουρτιού)
- 3 φύλλα ζελατίνης (για τη κρέμα γιαουρτιού)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126015
7126015
7070127
7083478
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη πούλπα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί, αδειάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Αφήνουμε για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126015
7126015
7070127
7083478
Για δες 3 ακόμη προϊόντα