Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΖελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί
Ab logo
  • Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 325 ml Μοσχάτο Λήμνου(λευκό γλυκό κρασί)
  • 25 γρ. ζελατίνας σε φύλλα
  • 10 μανταρίνια (φλούδες)
  • 875 ml χυμό μανταρινιού
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ λιτ€7,86
    8,38 Ε/ λιτ
    €6,29
    7139834
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • Μανταρίνια Κύπρου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062925
  • Ας μαγειρέψουμε

    Στύβουμε τα μανταρίνια και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε το χυμό με το κρασί. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα φλιτζάνι από το υγρό μίγμα και διαλύουμε στυμμένες τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέσα και τον υπόλοιπο χυμό-κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ που να χωράει περίπου 1,3 λίτρα υγρό. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο τουλάχιστον 10 ώρες, μέχρι δηλαδή να πήξει. Για τις φλούδες γλυκό: Με ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.Όταν πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Τα ξανασουρώνουμε, όταν πάρουν βράση. Συνεχίζουμε 2-3 φορές ακόμα τη διαδικασία, μέχρι να ξεπικρίσουν οι φλούδες. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι δηλαδή να δέσει το γλυκό. Για το σερβίρισμα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις φλούδες.Tip Προτιμήστε τα μανταρίνια τύπου Χίου γιατί είναι πιο αρωματικά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία.Από τη Σιμόνη Καφίρη
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Γλυκό
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Γλυκό
    • Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ λιτ€7,86
    8,38 Ε/ λιτ
    €6,29
    7139834
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 γρ
    82,5 Ε/ κιλ
    €1,65
    7083478
  • Μανταρίνια Κύπρου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062925