Ζεστή Σαλάτα με Φακές, Ψητό Παντζάρι, Ψητή Κολοκύθα και Κατσικίσιο Τυρί
από THE FOODIE CORNER
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες
4 μερίδες
800 γρ κολοκύθα (καθαρισμένη), κομμένη σε κυβάκια (για τα ψητά λαχανικά)
400 γρ παντζάρια (καθαρισμένα), κομμένα σε κυβάκια (για τα ψητά λαχανικά)
150 γρ κρεμμύδι (καθαρισμένο), κομμένο σε χοντρές φέτες (για τα ψητά λαχανικά)
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα ψητά λαχανικά)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα ψητά λαχανικά)
2,5 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το dressing)
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για το dressing)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
4 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο (για το dressing)
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι (για το dressing)
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για το dressing)
1 κουτ. γλυκού αλάτι (για το dressing)
650 γρ φακές χονδρές, βρασμένες al dente (για το σερβίρισμα)
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο (για το dressing)
250 γρ κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο (για το σερβίρισμα)
φύλλα ρόκας (για γαρνιτούρα)
800 γρ κολοκύθα (καθαρισμένη), κομμένη σε κυβάκια (για τα ψητά λαχανικά)
400 γρ παντζάρια (καθαρισμένα), κομμένα σε κυβάκια (για τα ψητά λαχανικά)
150 γρ κρεμμύδι (καθαρισμένο), κομμένο σε χοντρές φέτες (για τα ψητά λαχανικά)
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα ψητά λαχανικά)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα ψητά λαχανικά)
2,5 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το dressing)
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για το dressing)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
4 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο (για το dressing)
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι (για το dressing)
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για το dressing)
1 κουτ. γλυκού αλάτι (για το dressing)
650 γρ φακές χονδρές, βρασμένες al dente (για το σερβίρισμα)
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο (για το dressing)
250 γρ κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο (για το σερβίρισμα)
Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC στον αέρα (200 oC στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
2. Ρίχνουμε τα παντζάρια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ με 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με τα χέρια, τα τοποθετούμε στη μια πλευρά της λαμαρίνας και ψήνουμε για 10’.
3. Ρίχνουμε την κολοκύθα στο μπολ με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την κολοκύθα στην λαμαρίνα δίπλα στα άλλα λαχανικά, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε για άλλα 20’.
4. Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί.
5. Περιχύνουμε το dressing στις βρασμένες φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, πασπαλίζουμε με τυρί και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.
6. Σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή!