Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΖεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και ντρέσινγκ με πετιμέζι
Ab logo
  • Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι

Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και ντρέσινγκ με πετιμέζι

από AB Foodstories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Σαλάτα
Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 g άγρια χόρτα, ζυγισμένα καθαρισμένα (για τη σαλάτα)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (για τη σαλάτα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σαλάτα)
  • 250 g κρητική μυζήθρα Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή», θρυμματισμένη (για τη σαλάτα)
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (για τη σαλάτα)
  • αλάτι (για τη σαλάτα)
  • πιπέρι (για τη σαλάτα)
  • 100 g ελαιόλαδο (για το ντρέσινγκ)
  • 50 ml πετιμέζι (για το ντρέσινγκ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, προαιρετικά (για το ντρέσινγκ)
  • αλάτι (για το ντρέσινγκ)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (για το ντρέσινγκ)

Ας μαγειρέψουμε

• Ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος. • Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα χόρτα και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα χόρτα και ανακινούμε το τηγάνι μαγειρεύοντας μέχρι να ζεσταθούν. Όχι περισσότερο. Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τα χόρτα σε μια πιατέλα. Σκορπίζουμε τη μυζήθρα και τον δυόσμο και ραντίζουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κρητική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
  • Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι