Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΖεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές
Ab logo
  • Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

από #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές,Καθαρά Δευτέρα
Σαλάτα
Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 180 g μαυρομάτικα φασόλια
  • 40 g ελιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένο) + 1 μικρό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. μείγμα από φρέσκα αρωματικά βότανα (της αρεσκείας μας, π.χ. δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη κ.λπ.)
  • 15 φιλέτα αντσούγιας από βαζάκι, πλυμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 600 g πατάτες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φασόλια Μαυρομάτικα 500g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7436453
  • Ελιές Καλαμών 200g
    200 γρ
    14,35 Ε/ κιλ€2,87
    11,48 Ε/ κιλ
    €2,30
    7081403
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~1,03€/kg
    ~€1,55
    7064216
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με το μέτριο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη δάφνη σε 2 lt νερό για 40’ ή μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε και τις πατάτες περίπου 20’ πριν από το τέλος βρασμού των φασολιών.Ψιλοκόβουμε το μικρό κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή στη σαλατιέρα όπου θα σερβίρουμε τα φασόλια.Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το μαραίνουμε λίγο στη χούφτα μας, πιέζοντάς το.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν, μέχρι να γίνουν τα φασόλια. Μόλις 5‘ πριν βγάλουμε τα φασόλια από τη φωτιά, αλατίζουμε.Όταν γίνουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το θυμάρι και τη δάφνη και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σαλατιέρα.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πιπεριές τουρσί, αλμυρίκια ή άλλα χόρτα εποχής και γαύρο μαρινάτο.Τip: Ένα φαγητό που τρώγεται υπέροχα και την επόμενη μέρα κρύο, αφού θα είναι πιο έντονη η γεύση του και η νοστιμιά του. Αφαιρώντας τις αντζούγιες η σαλάτα γίνεται ιδανική για τα τραπέζια της Σαρακοστής.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές,Καθαρά Δευτέρα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Σαλάτα
    • Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φασόλια Μαυρομάτικα 500g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7436453
  • Ελιές Καλαμών 200g
    200 γρ
    14,35 Ε/ κιλ€2,87
    11,48 Ε/ κιλ
    €2,30
    7081403
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~1,03€/kg
    ~€1,55
    7064216
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489