Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία μαρμίτα με 2 ½ λίτρα νερό, προσθέτετε το κρέας με το κόκαλο και ανάβετε τη φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σουρώνετε κατόπιν το ζωμό και όταν κρυώσει μαζεύετε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.