facebook-pixel
Ab logo
  • Ζωμός κρέατος
Ζωμός κρέατος

Ζωμός κρέατος

από Σιμόνη Καφίρη
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 500 γρ. «ποντίκι» με το κόκαλο και το μεδούλι
  • 2 καρότα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 κόκκοι πιπεριού
  • χονδρό αλάτι
  • 500 γρ. «ποντίκι» με το κόκαλο και το μεδούλι
  • 2 καρότα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 κόκκοι πιπεριού
  • χονδρό αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία μαρμίτα με 2 ½ λίτρα νερό, προσθέτετε το κρέας με το κόκαλο και ανάβετε τη φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σουρώνετε κατόπιν το ζωμό και όταν κρυώσει μαζεύετε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Super Tιμή 1.89€
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814