Ζύμη για μπλινίς
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 300 γρ. γάλα χλιαρό
- 4 αβγά
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065674
7070127
7128101
7133482
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους με την κρέμα και το γάλα. Ανακατεύετε το αλεύρι με την ξερή μαγιά και το αλάτι και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών και ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν παχύ χυλό. Τον σκεπάζετε με πετσέτα και τον αφήνετε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες. (Πρέπει να μυρίζει λίγο ξινό.) Ανακατεύετε τότε το βούτυρο λιωμένο, χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, τα προσθέτετε στον χυλό και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ζεσταίνετε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065674
7070127
7128101
7133482
Για δες 2 ακόμη προϊόντα