Εκλεκτά Κρεατικά

Για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις εκλεκτά κρέατα σε ειδικές κοπές φέραμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ μια ποικιλία κρεατικών που θα λατρέψεις.
Εκλεκτές και σπάνιες ράτσες βοοειδών όπως Black Angus, Kobe & Wagyu από χώρες που φημίζονται για τη τεχνογνωσία τους στην εκτροφή σπάνιων βοοειδών, με υψηλής ποιότητας κρέας
Δοκίμασέ τα και απόλαυσε κρέας με εξαιρετικά μαλακή υφή, βαθιά αρώματα και πλούσια γεύση.

Εκλεκτά τυποποιημένα κρέατα για εσένα που ξέρεις από φημισμένες ράτσες, κρεατικά ωρίμασης και ιδιαίτερες κοπές

  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Ψήνεται σε καλά προθερμασμένο τηγάνι, αφού αλατιστεί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  • Πρόκειται για ζώα τα οποία βόσκουν με στόχο να παραχθεί κρέας κυρίως για σχάρα. Τα ζώα αυτά δεν συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, ζουν ελεύθερα, γεννούν και δίνουν γάλα, με αποτέλεσμα το κρέας τους να είναι μοναδικό σε γεύση και άρωμα, το οποίο γίνεται ακόμη καλύτερο με την ωρίμαση (σίτεμα). Όσο πιο πολύ ωριμάζει, τόσο η γεύση του παραπέμπει περισσότερο σε αλλαντικό παρά σε κρέας.
  • Υψηλής ποιότητας κρέας από μοσχάρια της φυλής Black Angus τα οποία εκτρέφονται κάτω από άριστες συνθήκες στην Αργεντινή και λαμβάνουν σιτηρέσια πλούσια σε δημητριακά τα οποία καθιστούν το τελικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Το σίτεμα γίνεται σε ειδικό ψυγείο Dry Aging που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα κανονικά ψυγεία, μέσα στο οποίο υπάρχει κυκλοφορία σχετικά ξηρού αέρα. Εκεί μπαίνουν ολόκληρα κομμάτια κρέατος (π.χ. μια ολόκληρη ράχη από μπριζόλες) και μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ξηρός αέρας που κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους, αφαιρεί υγρασία απ’ το κρέας και έτσι σιγά-σιγά σχηματίζεται εξωτερικά ένα «ξηρό σκούρο καύκαλο» που σφραγίζει το εσωτερικό του κρέατος.


Εσωτερικά όμως, με αυτή την διαδικασία και σε θερμοκρασία (1,5 βαθμό κελσίου ~ & υγρασία 82% ~), ενεργοποιούνται χρήσιμα ένζυμα που έχουν οι μύες, τα οποία σε βάθος χρόνου διασπούν, τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα στα κύτταρα. Επίσης διασπούν τους συνδετικούς ιστούς ανάμεσά στις πρωτεΐνες. Τα ένζυμα διασπούν το κολλαγόνο στους ιστούς βελτιώνοντας την γεύση του κρέατος, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά και στη γεύση χάρη στα βακτήρια που αναπτύσσονται.


Έτσι λοιπόν ένα κομμάτι μοσχαριού που έχει δεχτεί ωρίμαση, χάνει 30-35% από το αρχικό βάρος λόγω της έλλειψης υγρασίας. Τα βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μίας ολοκαίνουργιας γεύσης που σχηματίζεται τόσο από την έκθεση του κρέατος στο οξυγόνου, όσο και στα ένζυμα που προκαλούν οξείδωση στο υπάρχον λίπος. Όλα αυτά, συμβάλλουν για την ιδιαίτερη γεύση που αποκτά το κρέας.