Εκλεκτά Κρεατικά

Για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις εκλεκτά κρέατα σε ειδικές κοπές φέραμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ μια ποικιλία κρεατικών που θα λατρέψεις.
Εκλεκτές και σπάνιες ράτσες βοοειδών όπως Black Angus, Kobe & Wagyu από χώρες που φημίζονται για τη τεχνογνωσία τους στην εκτροφή σπάνιων βοοειδών, με υψηλής ποιότητας κρέας
Δοκίμασέ τα και απόλαυσε κρέας με εξαιρετικά μαλακή υφή, βαθιά αρώματα και πλούσια γεύση.

Εκλεκτά τυποποιημένα κρέατα για εσένα που ξέρεις από φημισμένες ράτσες, κρεατικά ωρίμασης και ιδιαίτερες κοπές

  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Ψήνεται σε καλά προθερμασμένο τηγάνι, αφού αλατιστεί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  • Πρόκειται για ζώα τα οποία βόσκουν με στόχο να παραχθεί κρέας κυρίως για σχάρα. Τα ζώα αυτά δεν συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, ζουν ελεύθερα, γεννούν και δίνουν γάλα, με αποτέλεσμα το κρέας τους να είναι μοναδικό σε γεύση και άρωμα, το οποίο γίνεται ακόμη καλύτερο με την ωρίμαση (σίτεμα). Όσο πιο πολύ ωριμάζει, τόσο η γεύση του παραπέμπει περισσότερο σε αλλαντικό παρά σε κρέας.
  • Υψηλής ποιότητας κρέας από μοσχάρια της φυλής Black Angus τα οποία εκτρέφονται κάτω από άριστες συνθήκες στην Αργεντινή και λαμβάνουν σιτηρέσια πλούσια σε δημητριακά τα οποία καθιστούν το τελικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Κρέατα ωρίμασης σε ειδικά dry aging ψυγεία

ΒΟΕΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ Μ/Ο ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ (Hereford)
Νεαρά και ελαφριά μοσχάρια, με ενδομυϊκό λίπος και ιδιαίτερα τριμφερό κρέας. Προέρχονται από την Ιρλανδία.
ΒΟΕΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ M/O ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (Normandie)
Γαλλική μεικτή ράτσα, ιδανική για σίτεμα. Επιλέγονται μόνο τα ζώα με αυξημένο ενδομυϊκό λίπος.
ΒΟΕΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ Μ/Ο ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ (Black Pearl)
Μοσχάρι μικρότερο των 30 μηνών. Προέρχεται από την περιοχή των χίλιων Λιμνών στην Πολωνία. Τρέφεται με χόρτα το καλοκαίρι και δημητριακά το χειμώνα. Έχει τέλεια ισορροπία γεύσεων, ενδομυικό λίπος και υψηλότερο επίπεδο τρυφερού κρέατος.
ΒΟΕΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ Μ/Ο ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ (Aberdeen)
Πρόκειται για νεαρή ράτσα (η σφαγή γίνεται σε ηλικία μικρότερη των 24 μηνών). Προέρχεται από την περιοχή Aterdeen της Σκωτίας. Η ποιότητα της διατροφής του παράγει κρέας ιδιαίτερης υψηλής ποιότητας.
ΒΟΕΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ Μ/Ο ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΕΕ (Sashi)
Έχει ιδιαίτερα αυξημένο επίπεδο ενδομυικού λίπους που το καθιστά πολύ πιο τρυφερό, προσφέροντας ασύγκριτη γεύση.
BOEIA ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ Μ/Ο ΩΡΙΜΑΣΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
Τα ζώα είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Τρέφρονται αποκλειστικά με χόρτα και όχι σιτηρά, ενώ ακολουθείται η παραδοσιακή μέθοδος αναπαραγωγής σε μικρές φάρμες. Εχει έντονο κόκκινο χρώμα και καταπληκτική γεύση. Η ωρίμαση με το κόκκαλο προσδίδει ένταση στη γεύση.

Ανακάλυψέ τα στα επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ

Το σίτεμα γίνεται σε ειδικό ψυγείο Dry Aging που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα κανονικά ψυγεία, μέσα στο οποίο υπάρχει κυκλοφορία σχετικά ξηρού αέρα. Εκεί μπαίνουν ολόκληρα κομμάτια κρέατος (π.χ. μια ολόκληρη ράχη από μπριζόλες) και μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ξηρός αέρας που κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους, αφαιρεί υγρασία απ’ το κρέας και έτσι σιγά-σιγά σχηματίζεται εξωτερικά ένα «ξηρό σκούρο καύκαλο» που σφραγίζει το εσωτερικό του κρέατος.


Εσωτερικά όμως, με αυτή την διαδικασία και σε θερμοκρασία (1,5 βαθμό κελσίου ~ & υγρασία 82% ~), ενεργοποιούνται χρήσιμα ένζυμα που έχουν οι μύες, τα οποία σε βάθος χρόνου διασπούν, τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα στα κύτταρα. Επίσης διασπούν τους συνδετικούς ιστούς ανάμεσά στις πρωτεΐνες. Τα ένζυμα διασπούν το κολλαγόνο στους ιστούς βελτιώνοντας την γεύση του κρέατος, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά και στη γεύση χάρη στα βακτήρια που αναπτύσσονται.


Έτσι λοιπόν ένα κομμάτι μοσχαριού που έχει δεχτεί ωρίμαση, χάνει 30-35% από το αρχικό βάρος λόγω της έλλειψης υγρασίας. Τα βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μίας ολοκαίνουργιας γεύσης που σχηματίζεται τόσο από την έκθεση του κρέατος στο οξυγόνου, όσο και στα ένζυμα που προκαλούν οξείδωση στο υπάρχον λίπος. Όλα αυτά, συμβάλλουν για την ιδιαίτερη γεύση που αποκτά το κρέας.