Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας
Ab logo
  • Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας

Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας

από Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη
Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (για το πανάρισμα)
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1/2 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (για το πανάρισμα)
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις