facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι
Ab logo
  • Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

από Πέτρος Εμμανουήλ
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 190 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αβγά
  • 140 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 230 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. κονιάκ
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 190 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αβγά
  • 140 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 230 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. κονιάκ
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, τη σοκολάτα, το κονιάκ και το αλεύρι, ανακατεύοντάς τα ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι μία στρώση γύρω στα 4 δάχτυλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 300 γρ. νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Κανέλα Ξύλο 50g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7474814
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    ~2 κιλ
    0,82€/kg€1,64
    0,79 €/kg
    ~€1,58
    7126679
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    55,26 €/ κιλ
    €2,10
    7064505