• Home delivery from 07:00 to 20:30
  • Collect from store
  • Up to 11.000 products
  • Exclusive online offers
  • Quick shop
  • Lists  
Back

Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

by AB FOODSTORIES

Easy
Medium
>60'

Thank you for your rating

An error occurred

You have already rated this recipe

  • Course: Desserts
  • Diet: Classic
  • Meal: Dessert
  • Occasion: Easter
  • Seasonality: Spring

Ingredients

- 6 Servings +
  • 600 g ανθότυρο Κρήτης «ΑΒ Επιλογή»
  • 200 g μασκαρπόνε
  • 100 g γιαούρτι πρόβειο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • 60 g ζάχαρη άχνη ΑΒ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 μεγάλα ξεροτήγανα κρητικά
  • μέλι από την Κρήτη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», για το σερβίρισμα
  • κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα
Preparation

• Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα ξεροτήγανα, κρατάμε στην άκρη 2-3 κ.σ. για την επιφάνεια και μοιράζουμε το υπόλοιπο σε 6-8 ποτήρια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι επάνω. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ξεροτήγανα. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Add to shopping list
Looks like you don't have any shopping lists yet. Click the button below to create a new one.
This product is already included within this list.
Product added to the list