Ab logoAb logo

undefined

By Category

By Theme

Close
ARLA
Book your time slot for Delivery or Collect now

Arla CHEESE Festival με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Arla CHEESE Festival με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Συνταγή: Τυρόπιτα Κανταΐφι 4 Τυριά Αναποδογυριστή

Μαστιχωτή τυρόπιτα με πλούσια τυρένια γέμιση και τραγανή ροδοψημένη κρούστα κανταΐφι. Η γέμιση θυμίζει τυρόπιτα με μπεσαμέλ. Ψήστε το μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κανταΐφι και να τσιχλώσουν τα 4 τυριά.  Αναποδογυρίστε το κανταΐφι για πιο τραγανό και λαχταριστό αποτέλεσμα. 

Προετοιμασία: 10 λεπτά  Ψήσιμο: 65 λεπτά  Μερίδες: 12

Υλικά για την γέμιση 

200g Arla Mozzarella

200g Arla Havarti

150g Arla Αυθεντικό Σκληρό τυρί Δανίας

150g Arla Samsoe 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 

2 πρέζες μοσχοκάρυδο 

Υλικά για την γέμιση 

200g Arla Mozzarella

200g Arla Havarti

150g Arla Αυθεντικό Σκληρό τυρί Δανίας

150g Arla Samsoe 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 

2 πρέζες μοσχοκάρυδο 

Υλικά για το κανταΐφι 

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι (500g)

200g βούτυρο Lurpak

3 μεγάλα αυγά

700ml γάλα

Για την γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά ,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για το κανταΐφι με τυριά θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 25 Χ 35 εκατ. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τα τοιχώματα, με λίγο από το συνολικό βούτυρο. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 

Βγάζουμε το φύλλο κανταΐφι από τη συσκευασία. Στρίβουμε το φύλλο κανταΐφι δεξιά κι αριστερά για να χωρίσουν εύκολα οι ίνες του χωρίς να σπάσουν.  Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη.

Τραβώντας τις ίνες κανταΐφι το ανοίγουμε και το «ξένουμε» να αφρατέψει.

Στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι δημιουργώντας την βάση φύλλου της τυρόπιτας. Φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά στο ταψί. Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουνε σε μια στρώση την γέμιση 4 τυριά αφήνοντας περιμετρικά 2 εκατοστά κενό από γέμιση το φύλλο.

Ανοίγουμε - αφρατεύουμε το άλλο μισό κανταΐφι και καλύπτουμε την πίτα.

Φροντίζουμε τα πλαϊνά της γέμισης να ντυθούν με κανταΐφι ώστε να φυλακίσουμε τα 4 τυριά μέσα στο κανταΐφι και να μην ακουμπούν στο ταψί. Ραντίζουμε το φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να σπάσουν καλά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά. 

Περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα όλο το ταψί με την πίτα κανταΐφι. Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια με τις παλάμες ώστε να βραχεί το κανταΐφι και να ισιώσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το κανταΐφι σκεπασμένο με μεμβράνη, να σταθεί το λιγότερο για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν οι ίνες κανταΐφι και να ρουφήξουν όλα τα υγρά της πίτας. 

Ψήνουμε το κανταΐφι με τυριά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους  170 βαθμούς στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 45’.

Με προσοχή,  καλύπτοντας την πίτα με το μεγάλο ταψί της κουζίνας αναποδογυρίζουμε το κανταΐφι στο μεγάλο ταψί. 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20’ επιπλέον μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κανταΐφι παντού.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10’,  να τραβήξει την υγρασία.