facebook-pixel
Recipe Search Results«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί
Ab logo
  • «Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί
«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί

«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί

by AB FOODSTORIES
Η Νάξος είναι ένα αύταρκες νησί, αφού παράγει νοστιμότατα κηπευτικά, έχει δικά της μοσχάρια και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα μοναδικά της τυριά. Ο καλόγερος Νάξου είναι ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει υπέροχα τα καλούδια του τόπου, το μοσχάρι με τη μελιτζάνα και τα περίφημα τυριά του νησιού.
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
  • 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
  • 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
  • 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 3 ντομάτες, σε φέτες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
  • 200 g γραβιέρα Νάξου
  • 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»
  • 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
  • 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
  • 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
  • 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 3 ντομάτες, σε φέτες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
  • 200 g γραβιέρα Νάξου
  • 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»

Start cooking

• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο, να ροδίσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με όλα του τα ζουμιά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει, με κλειστό καπάκι. Δεν χρειάζεται έξτρα νερό, γιατί είναι με φρέσκια ντομάτα, αλλά, αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό χοντροκομμένο και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις χαράζουμε διαγωνίως στο εξωτερικό τους με ένα μαχαίρι, χωρίς να τρυπήσουμε τη σάρκα. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο, αλειμμένες καλά με ελαιόλαδο, στους 170°C, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. • Τις αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί και τις γεμίζουμε με το μαγειρεμένο μοσχάρι. Από πάνω μοιράζουμε τα τυριά και στρώνουμε τις ντομάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Τομάτα Ψιλοκομμένη 400 gr
    This item is no longer available
    7085829