Recipe Search ResultsΑχλαδόπιτα με σοκολάτα
Ab logo
  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 150 γρ. αλεύρι
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 3 αχλάδια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Shop this recipe

Essential ingredients