Start cooking
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.