facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑχλαδόπιτα με σοκολάτα
Ab logo
  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα
Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 αχλάδια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 αχλάδια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Start cooking

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 4 servings