Recipe Search ResultsΑφράτο τσουρέκι από το Lurpak
Ab logo
  • Αφράτο τσουρέκι από το Lurpak

Αφράτο τσουρέκι από το Lurpak

by τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια λαχταριστή συνταγή με Lurpak , για το πασχαλινό σας τραπέζι.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Desserts
Αφράτο τσουρέκι από το Lurpak

Ingredients for 6 People

6 People
  • 250 g βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 200 g ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 5 g μαχλέπι
  • 5 g μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο
  • 40 g μαγιά της μπύρας
  • 750 g αλεύρι σκληρό
  • 1 αβγό για επικάλυψη
  • αμύγδαλο φιλέ
  • 5 g αλάτι
  • 200 g φρέσκο γάλα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά μπύρας και ρίχνουμε από πάνω το γάλα, ανακατεύοντας για αν διαλυθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τα βγά και το μείγμα της μαγιάς και με τον γάντζο του μίξερ ζυμώνουμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά. Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο κρύο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 25-30 λεπτά, ώσπου το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζυμάρι σε μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, σκεπασμένο με πετσέτα για 30-60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας και χωρίζουμε στα δύο για να φτιάξουμε δύο τσουρέκια. Μοιράζουμε το καθένα σε τρία ίσα μέρη. Με αυτά πλάθουμε 3 μπαστούνια και φτιάνουμε μία πλεξούδα. Αν κολλάει στα χέρια μας το ζυμάρι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Αραιώνουμε το αβγό σε λίγο νερό ή γάλα και με αυτό αλείφουμε την πλεξούδα. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Dessert
Desserts
  • Αφράτο τσουρέκι από το Lurpak

Shop this recipe

Essential ingredients