Αγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό Αγκινάρες αλά Πολίτα
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 χτυπημένο αβγό
- 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβος λαχανικών
- 0,3 φλιτζάνι μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για το ταψί
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7081703
7123726
7076495
7082725
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνετε ελαφρά τη μαργαρίνη και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τις αγκινάρες για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κρασί, 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αρκετά και να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το μείγμα των λαχανικών από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με τα 2/3 της κεφαλογραβιέρας, το αυγό και το αλατοπίπερο. Αλείφετε ένα ταψάκι με μαργαρίνη και πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά. Απλώνετε το μείγμα με τις αγκινάρες σε μια ομοιόμορφη στρώση και από πάνω στρώνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα με την υπόλοιπη φρυγανιά και πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7081703
7123726
7076495
7082725
Load 4 more products