Start cooking
Ζεσταίνετε ελαφρά τη μαργαρίνη και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τις αγκινάρες για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κρασί, 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αρκετά και να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το μείγμα των λαχανικών από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με τα 2/3 της κεφαλογραβιέρας, το αυγό και το αλατοπίπερο. Αλείφετε ένα ταψάκι με μαργαρίνη και πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά. Απλώνετε το μείγμα με τις αγκινάρες σε μια ομοιόμορφη στρώση και από πάνω στρώνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα με την υπόλοιπη φρυγανιά και πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.