Recipe Search ResultsΑγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο
Ab logo
  • Αγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο

Αγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Αγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό Αγκινάρες αλά Πολίτα
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 χτυπημένο αβγό
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 0,3 φλιτζάνι μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για το ταψί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζεσταίνετε ελαφρά τη μαργαρίνη και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τις αγκινάρες για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κρασί, 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αρκετά και να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το μείγμα των λαχανικών από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με τα 2/3 της κεφαλογραβιέρας, το αυγό και το αλατοπίπερο. Αλείφετε ένα ταψάκι με μαργαρίνη και πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά. Απλώνετε το μείγμα με τις αγκινάρες σε μια ομοιόμορφη στρώση και από πάνω στρώνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα με την υπόλοιπη φρυγανιά και πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses
  • Αγκινάρες αλά πολίτα με μπεσαμέλ στο φούρνο

Shop this recipe

Essential ingredients