Recipe Search ResultsΑγκινάρες με σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα
Ab logo
  • Αγκινάρες  με  σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα

Αγκινάρες με σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe,Lenten
Salad
Αγκινάρες  με  σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 5 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και σε φέτες
  • 30 ml λεμόνι
  • 1/2 φλ. κινόα
  • 1/4 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 δόση αλμυρόγλυκα φιστίκια (βλ. παρακάτω συνταγή)
  • 2 κ. σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
  • 1 κ. σ. μέλι (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
  • 1/2 κ. γ. αλάτι (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
  • 1 κ. σ. ζάχαρη (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • AΓΓΙΝΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7063790
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Μήλα Σμίθ Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062840
  • Start cooking

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα φιστίκια σε ένα μικρό μπολ. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Παράλληλα, βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό λεμονιού, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    Σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τις αγκινάρες με το σκόρδο και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
    Βράζουμε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αδειάζουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
    Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μάραθα με τα ξινόμηλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κινόα, τις αγκινάρες, τα αλμυρόγλυκα φιστίκια και σερβίρουμε.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Vegetarian
    Everyday recipe,Lenten
    Lunch
    Spring
    Salad
    • Αγκινάρες  με  σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • AΓΓΙΝΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7063790
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Μήλα Σμίθ Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062840