Recipe Search ResultsΑγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου
Ab logo
  • Αγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου

Αγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

1 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Αγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 αγκινάρες
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • αλεύρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking

    Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό με χυμό λεμονιού, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις αλευρώνετε. Τις τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν ξανθιά κρούστα. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη σάλτσα. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε ζωηρά για να μη κάνει σβώλους. Το ξαναβάζετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, λίγο αλάτι και το ξίδι. Βράζετε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε τις τηγανητές αγκινάρες.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    Spring,Summer
    Aperitif
    • Αγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248