Αγκινάρες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
1 of 5Classic
Everyday recipe
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 8 αγκινάρες
- 2 λεμόνι (χυμός)
- αλεύρι
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
- 2 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
Shop this recipe
Essential ingredients
7081703
7062943
7087510
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό με χυμό λεμονιού, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις αλευρώνετε. Τις τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν ξανθιά κρούστα. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη σάλτσα. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε ζωηρά για να μη κάνει σβώλους. Το ξαναβάζετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, λίγο αλάτι και το ξίδι. Βράζετε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε τις τηγανητές αγκινάρες.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7081703
7062943
7087510
7064248
Load 4 more products