Recipe Search ResultsΑγκινάρες τουρσί
Ab logo
  • Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Αγκινάρες τουρσί

Ingredients for 4 People

4 People
  • 25 αγκινάρες
  • 1/2 λίτρο ξίδι καλής ποιότητας, από κρασί
  • 1/2 λίτρο χυμό λεμονιών
  • 4 λεμόνι (ξύσμα)
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    This item is no longer available
    7086868
  • Start cooking

    Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια τους, αφήνοντας στη βάση τους 3-4 εκ. Αφαιρείτε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα τους. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβετε τις μυτερές άκρες τους. Με ένα κουταλάκι βγάζετε το χνούδι που βρίσκεται στην καρδιά τους. Τις τρίβετε μία μία με λεμόνι και τις βυθίζετε μέσα μία γυάλινη ή πήλινη λεκάνη με αλατισμένο νερό και έξτρα χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι  να τις καθαρίσετε όλες. Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε το ξίδι, τον χυμό και το μισό ξύσμα λεμονιού. Το υγρό πρέπει να τις σκεπάζει. Τις βράζετε μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις σουρώνετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν αναποδογυρισμένες σε καθαρές πετσέτες με το κοτσανάκι επάνω για 12 ώρες. Τις μεταφέρετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζετε με ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    Spring,Summer
    Aperitif
    • Αγκινάρες τουρσί

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    This item is no longer available
    7086868