Recipe Search ResultsΑγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα
Ab logo
  • Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

by Άκης Πετρετζίκης
"Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για ένα ιδιαίτερο, εορταστικό μενού - κυρίως πιάτο το ""αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα"". Χρόνια πολλά! "

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
New Year's Day
Main courses
Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 250 g ξερά βερύκοκα (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 500 ml κόκκινο κρασί (για το κρέας)
  • 2000 g μπούτι αγριογούρουνο, χωρίς κόκαλο σε δίχτυ ή καλά δεμένο με σκοινί σε ρολό (για το κρέας)
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 3 σκελίδες φρέσκο σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 φύλλα δάφνη (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας μαύροι σπόροι μουστάρδας (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 125 ml ξηρό λευκό κρασί (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 800 ml νερό (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 300 g ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 100 g σύκα ξερά (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 125 g σταφίδες (ή κράνμπερις ξερά) (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 5 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 0,5-1εκ (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • φυλλώδη πικρά λαχανικά (ρόκα, φύλλα μουστάρδας, ραντίτσιο, ραπανάκια) (συνοδευτικά)
  • ζυμωτό ψωμί ολικής (συνοδευτικά)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Έτοιμη Σαλάτα Ρόκα 100g
    10 AB Plus points
    100 gr
    12,9 Ε/ Kg
    €1,29
  • Μήλα Σμίθ Ελληνικά
    This item is no longer available
  • Ψωμί Ολικής Άλεσης 750g
    This item is no longer available
  • Start cooking

    1. Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και σπόρους και τα κόβουμε σε κύβους 0,5-1εκ.

    7. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40’, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να πάρει ωραία γεύση η Μοστάρντα.

    8. Μεταφέρουμε τη Μοστάρντα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

    9. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκόρδο σε σκόνη) ή πάστα (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκελίδες φρέσκου σκόρδου).

    10. Στεγνώνουμε καλά το κρέας με μια πετσέτα, το αλείφουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε ξεσκέπαστο στο ψυγείο, για τουλάχιστον 12 ώρες.

    11. Αφαιρούμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε για άλλες 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε.

    12. Περιχύνουμε το κρασί σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω το κρέας, σε μια σχάρα (για να μην ακουμπάει στο κρασί).

    13. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 2 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 70-75οC.

    14. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30’, πριν το κόψουμε σε φέτες.

    15. Σερβίρουμε με τη Μοστάρντα ντι Φρούτα, τα συνοδευτικά λαχανικά και ψωμί.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    New Year's Day
    Dinner
    Winter
    Main courses
    • Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Έτοιμη Σαλάτα Ρόκα 100g
    10 AB Plus points
    100 gr
    12,9 Ε/ Kg
    €1,29
  • Μήλα Σμίθ Ελληνικά
    This item is no longer available
  • Ψωμί Ολικής Άλεσης 750g
    This item is no longer available