Recipe Search ResultsΑλμυρά ή γλυκά σαντουιτσάκια-αράχνη
Ab logo
  • Αλμυρά ή γλυκά σαντουιτσάκια-αράχνη

Αλμυρά ή γλυκά σαντουιτσάκια-αράχνη

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegan
Other
Snacks
Αλμυρά ή γλυκά σαντουιτσάκια-αράχνη

Ingredients for 10 People

10 People
  • 1/2 φλ. vegan μαλακό τυρί κρέμα ή χούμους (γλυκό ή αλμυρό) ή γουακαμόλε
  • 32 μπαστουνάκια pretzel ή λεπτά μπαστουνάκια καρότου ή/και σέλινου
  • 8 σταφίδες
  • 1 φλ. ρεβίθια, βρασμένα και σουρωμένα
  • 8 φέτα ψωμί του τοστ, ολικής αλέσεως
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κονσέρβα λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς GREENBAY BIO TURMERIC
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό κουπάτ μπισκότων με διάμετρο 5-6 εκ. και κόβουμε τους δίσκους ψωμιού από το ψωμί του τοστ.
• Τοποθετούμε τους ψωμένιους δίσκους σε μια επιφάνεια κοπής και μοιράζουμε πάνω τους το άλειμμα της επιλογής μας.
• Τοποθετούμε, ομόκεντρα, οκτώ μπαστουνάκια pretzel (ή λεπτά μπαστουνάκια καρότου ή/και λεπτές λωρίδες σέλινου) στους μισούς δίσκους ψωμιού για τα πόδια αράχνης, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν πάνω στο άλειμμα. Σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους κύκλους ψωμιού.
• Τοποθετούμε δύο σταφίδες για μάτια, ελαφρώς αλειμμένες με το άλειμμα, για να κολλήσουν πάνω σε κάθε κύκλο.
• Σχεδιάζουμε έναν ιστό αράχνης σε χάρτινο πιάτο με μαύρο μαρκαδόρο και τοποθετούμε τα σαντουιτσάκια-αράχνες από πάνω. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τα σαντουιτσάκια σε μια στρογγυλή σχάρα που μοιάζει με τον ιστό της αράχνης.

Γλυκό σοκολατένιο χούμους
Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα τα ρεβίθια, με το κακάο, το φιστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χούμους γλυκοπατάτας με κουρκουμά
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC.
• Βάζουμε σε ένα ταψί 1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους, μαζί με τον κουρκουμά GREENBAY BIO TURMERIC, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
• Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, τα φασόλια, το ταχίνι και αλατοπίπερο.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
• Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και λοιπά καρυκεύματα, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Vegan
Other
Snack
Autumn
Snacks
  • Αλμυρά ή γλυκά σαντουιτσάκια-αράχνη

Shop this recipe

Essential ingredients