Αλμυρά μάφινς
by Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 2 αβγά
- 1 πλήρες γιαούρτι
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
- 3 κουταλιά ελαιόλαδο
- 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7129928
7070796
7076495
Load 4 more products
Start cooking
Χτυπάτε τα αβγά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά (το ζαμπόν είναι αλμυρό) και προσθέτετε το αλεύρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε μια φόρμα για μάφινς με 6 υποδοχές και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 3/
4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Breakfast
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7129928
7070796
7076495
Load 4 more products