Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού
by Μυρσίνη Λαμπράκη

Hard
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 13 servings
- 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 7 (χωριστά το ασπράδι) αβγά
- 2 (βράζεται ολόκληρο, με τη φλούδα και αλέθεται) πορτοκάλια
- 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
- 2 αβγά χτυπημένα (για την κρέμα)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα (για την κρέμα)
- 1 φλούδα λεμονιού
- 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 7 (χωριστά το ασπράδι) αβγά
- 2 (βράζεται ολόκληρο, με τη φλούδα και αλέθεται) πορτοκάλια
- 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
- 2 αβγά χτυπημένα (για την κρέμα)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα (για την κρέμα)
- 1 φλούδα λεμονιού