Αμυγδαλότουρτα πορτοκαλιού, με κρέμα αμυγδάλου
by Σιμόνη Καφίρη

Hard
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 9 servings
- 5 αβγά (για το παντεσπάνι)
- 2 (ξύσμα) (για το παντεσπάνι) πορτοκάλια
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα (για το παντεσπάνι)
- μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (για το παντεσπάνι)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- λίγο αλάτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 (χυμό και ξύσμα) (Για την κρέμα) πορτοκάλια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (για την κρέμα)
- μερικές σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (για την κρέμα)
- 1 κουτάλι κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αβγών (για την κρέμα)
- αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα (για γαρνίρισμα)
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
- άχνη ζάχαρη
- 5 αβγά (για το παντεσπάνι)
- 2 (ξύσμα) (για το παντεσπάνι) πορτοκάλια
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα (για το παντεσπάνι)
- μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (για το παντεσπάνι)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- λίγο αλάτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 (χυμό και ξύσμα) (Για την κρέμα) πορτοκάλια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (για την κρέμα)
- μερικές σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (για την κρέμα)
- 1 κουτάλι κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αβγών (για την κρέμα)
- αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα (για γαρνίρισμα)
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου