Recipe Search ResultsΑνάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη
Ab logo
  • Ανάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη

Ανάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Barbeque,Fat Thursday,Father's day
Main courses
Ανάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη

Ingredients for 8 People

8 People
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 70 ml ελαιόλαδο (Για τη μαρινάδα)
  • 2 κ. γ. μπούκοβο (Για τη μαρινάδα)
  • 1/4 κ. γ. πιπέρι καγιέν (Για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (Για τη μαρινάδα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη μαρινάδα)
  • 350 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1/2 κ. γ. μπούκοβο (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1/2 κ. γ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 40 ml ελαιόλαδο (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • αλάτι (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1/2 κ. γ. ρίγανη (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού (Για τη μαρινάδα)
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (Για τη μαρινάδα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 3 πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος και μετά πάλι στη μέση
  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε 8 ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια όσο γίνεται
  • 2 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα το καθένα σε 6 κομμάτια
  • 20 ml χυμός λεμονιού (Για το λαδολέμονο ντομάτας)
  • 1/2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού (Για το λαδολέμονο ντομάτας)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.  
• Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.
• Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.
• Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.
• Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.  
• Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.
• Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.
• Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.

 

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque,Fat Thursday,Father's day
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
  • Ανάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη

Shop this recipe

Essential ingredients