Ανηθοτυρόπιτα
by Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 2 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες αγελαδινό για το ράντισμα (για τα φύλλα)
- 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή κουρού
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα (για τα φύλλα)
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό (για τα φύλλα)
- 1 κιλό ανθότυρο ανάλατο (για τη γέμιση)
- 400 γρ. φέτα τριμμένη (για τη γέμιση)
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
- 5 (για τη γέμιση) αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι πράσινο (για τη γέμιση)
- 1 κουταλιά σούπας άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες αγελαδινό για το ράντισμα (για τα φύλλα)
- 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή κουρού
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα (για τα φύλλα)
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό (για τα φύλλα)
- 1 κιλό ανθότυρο ανάλατο (για τη γέμιση)
- 400 γρ. φέτα τριμμένη (για τη γέμιση)
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
- 5 (για τη γέμιση) αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι πράσινο (για τη γέμιση)
- 1 κουταλιά σούπας άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (για τη γέμιση)