Recipe Search ResultsΑνηθοτυρόπιτα
Ab logo
  • Ανηθοτυρόπιτα

Ανηθοτυρόπιτα

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Ανηθοτυρόπιτα
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες αγελαδινό για το ράντισμα (για τα φύλλα)
  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή κουρού
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα (για τα φύλλα)
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό (για τα φύλλα)
  • 1 κιλό ανθότυρο ανάλατο (για τη γέμιση)
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 5 (για τη γέμιση) αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι πράσινο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες αγελαδινό για το ράντισμα (για τα φύλλα)
  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή κουρού
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα (για τα φύλλα)
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό (για τα φύλλα)
  • 1 κιλό ανθότυρο ανάλατο (για τη γέμιση)
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 5 (για τη γέμιση) αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι πράσινο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (για τη γέμιση)