Ανοιχτή μακαρονόπιτα - Παστίτσιο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 φλιτζάνια τσαγιού βόειο κιµά
- Αλάτι
- 5 φύλλα κρούστας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τον κιµά)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 κιλό φέτα σκληρή ψιλοτριµµένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριµµένη
- 4 αβγά
- 1 πακέτο µακαρόνια για παστίτσιο Νο 2 ή χυλοπίτες χωριάτικες πλατιές
- 1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7152434
7087799
7064216
7129928
Load 4 more products
Start cooking
Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τον κιµά µαζί µε το κρεµµύδι, σβήνουµε το κρασί και σιγοβράζουµε για 10-12 λεπτά. Σβήνουµε τη φωτιά και αφήνουµε τον κιµά να κρυώσει. Όσο ο κιµάς µαγειρεύεται, βράζουµε τα ζυµαρικά µας σε µπόλικο αλατισµένο νερό. Τα στραγγίζουµε και τα αδειάζουµε σε ένα µεγάλο µπολ µε µια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να µην κολλήσουν και ζεστά όπως είναι ρίχνουµε τον κιµά, το γάλα, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι. Παίρνουµε ένα ταψί Νο36 και απλώνουµε τα πέντε φύλλα αφού τα έχουµε αλείψει µε ελαιόλαδο ένα-ένα. Τα αφήνουµε να προεξέχουν έξω από το ταψί. Αδειάζουµε µέσα το µίγµα των ζυµαρικών και το στρώνουµε µε µια σπάτουλα. Γυρίζουµε το φύλλο προς τα µέσα σχηµατίζοντας περιµετρικά ένα στεφάνι. Σε ένα χωριστό µπολ χτυπάµε το γιαούρτι µε τα αβγά και τη γραβιέρα µε λίγο αλάτι. Περιχύνουµε µε αυτό την µακαρονόπιτά µας και ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 45-50 λεπτά µέχρι να κάνει µια ωραία ροδοκόκκινη κρούστα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7152434
7087799
7064216
7129928
Load 4 more products