facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑνοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα
Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

12 servings
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι ρευστό (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 σταγόνες χυμός λεμονιού (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 πακέτα φύλλα ρυζιού
  • Αλάτι
  • 24 μέτριες γαρίδες
  • δυόσμου
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 24 κλαδάκια μαϊντανός
  • 2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια καρότα κομμένα λεπτά μπαστουνάκια (ή τριμμένα)
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο (ή απλό λάχανο)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι ρευστό (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 σταγόνες χυμός λεμονιού (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 πακέτα φύλλα ρυζιού
  • Αλάτι
  • 24 μέτριες γαρίδες
  • δυόσμου
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 24 κλαδάκια μαϊντανός

Start cooking

Ανακατεύετε τα καρότα, το λάχανο, τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι, την ουρά, την πλάτη και το έντερο και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος. Μουσκεύετε τα φύλλα ρυζιού για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, ένα- ένα, για να γίνουν ευλύγιστα και τα τοποθετείτε σε υγρή πετσέτα ένα-ένα για να τα γεμίσετε. Στην κάτω άκρη απλώνετε κατά μήκος λίγο από το μίγμα των λαχανικών. Διπλώνετε τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και αρχίζετε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό.

Όταν φτάσετε στη μέση βάζετε πάνω στο φύλλο δύο μισά γαρίδας, από πάνω δύο φυλλαράκια δυόσμου και ένα κλαδάκι μαϊντανό. Συνεχίζετε το τύλιγμα, σφιχτά, μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη. Οι γαρίδες και τα αρωματικά φαίνονται στα ρολά αφού τα φύλλα ρυζιού είναι διάφανα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν τα ρολά. Ζεσταίνετε καλά το λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα ρολάκια μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα λαχανικά τής γέμισης πρέπει να μείνουν αρκετά τραγανά. Τα σερβίρετε με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού και την κάνετε καραμέλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού, ρίχνετε με προσοχή το ξίδι. Αφήνετε να ανακατευτεί με την καραμέλα και προσθέτετε την κέτσαπ. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε το μέλι και τελευταίο το σουσάμι. Σερβίρετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

TIP Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα ανοιξιάτικα ρολά από λίγο βρασμένο φιδέ ρυζιού. Θα τον τοποθετήσετε κατά το τύλιγμα, πάνω από το μίγμα των λαχανικών.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Fat Thursday
Snack
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 12 servings

  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • ΦΥΛΛΑ ΡΥΖΙΟΥ 134 GR
    This item is no longer available
    7133351
  • ΛΑΧΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    This item is no longer available
    7063815
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is temporarily unavailable
    7063927