facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑνοιξιάτικο μπριάμ με αγκινάρες
Ab logo
  • Ανοιξιάτικο μπριάμ με αγκινάρες
Ανοιξιάτικο μπριάμ με αγκινάρες

Ανοιξιάτικο μπριάμ με αγκινάρες

by AB Food Stories
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 2 πατάτες, σε φέτες
  • 1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί, σε φέτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
  • 2 κολοκύθια, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • πιπέρι
  • 3 κλαδάκια δυόσμος (μόνο τα φυλλαράκια), ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 2 πατάτες, σε φέτες
  • 1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί, σε φέτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
  • 2 κολοκύθια, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • πιπέρι
  • 3 κλαδάκια δυόσμος (μόνο τα φυλλαράκια), ψιλοκομμένα
  • αλάτι

Start cooking

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ρίχνουμε τα λαχανικά (αγκινάρες, κολοκύθια, πατάτες, γλυκοπατάτα, καρότα, πιπεριά) μέσα σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά καλά και ρίχνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι αρχικά και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και δίνουμε μία βράση στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη. • Περιχύνουμε τα λαχανικά στο ταψί με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον μισό μαϊντανό, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπριάμ για 1 ώρα στη χαμηλή θέση του φούρνου. • Aφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε το φαγητό για 20-30 λεπτά ακόμη, προσθέτοντας –αν είναι απαραίτητο– λίγο επιπλέον νερό, μέχρι να ξεροψηθούν τα λαχανικά. • Aφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον δυόσμο. • Σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό ή κρύο, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή φέτα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses