facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑρακάς λαδερός με σουπιές
Ab logo
  • Αρακάς λαδερός με σουπιές
Αρακάς λαδερός με σουπιές

Αρακάς λαδερός με σουπιές

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό αρακά λαδερό
  • 800 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό αρακά λαδερό
  • 800 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Πλένετε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τις μαγειρέψετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σουπιές για 5 λεπτά. Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για άλλα 5-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και σε ένα λεπτό προσθέτετε την ντομάτα, το νερό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings