Αρμένικη σούπα με φακές, μελιτζάνα και ξερά βερύκοκα
by Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φακές καφέ ή κόκκινες
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 3 μεγάλα ξηρά βερίκοκα κομμένα στα δυο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη τομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1/2 ψιλοκομμένη γλυκιά πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1/4 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτάλι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φακές καφέ ή κόκκινες
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 3 μεγάλα ξηρά βερίκοκα κομμένα στα δυο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη τομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1/2 ψιλοκομμένη γλυκιά πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1/4 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτάλι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο