Αρμένικη σούπα με φακές, μελιτζάνα και ξερά βερύκοκα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φακές καφέ ή κόκκινες
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- 1/4 κουτάλι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1/4 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1/2 ψιλοκομμένη γλυκιά πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη τομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 3 μεγάλα ξηρά βερίκοκα κομμένα στα δυο
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7144828
7064307
7064458
7064511
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα ευρύχωρο σκεύος βράζετε τις φακές σε μισό λίτρο νερό για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα ξηρά βερίκοκα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την μελιτζάνα σε χαμηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέστε τα στη σούπα που βράζει μαζί με την τομάτα και την πιπεριά και όλα μαζί τα μπαχαρικά. Βράζετε μόλις για 5 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7144828
7064307
7064458
7064511
Load 4 more products