Αρνάκι γκιούλμπασι
by #MadeWithAB
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 2 kg αρνάκι μπούτι κομμένο από τον κρεοπώλη σε μερίδες, χωρίς κόκκαλο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ/σ μουστάρδα σε σκόνη
- 50 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
- 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 3 κ/γ φρέσκο θυμάρι
- 1 κ/γ ξερό θρούμπι
- 250 g κεφαλοτύρι πικάντικο σε μικρούς κύβους
- 3 κομμάτια λαδόκολλα
- πιπέρι
- σπάγκο για το τύλιγμα
Start cooking
1. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. 3. Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά καλά για να δημιουργήσουμε μια ""πάστα"" που αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με 1 κ/σ νερό. 4. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του αρνιού και τις πατάτες και τα αλείφουμε καλά έτσι ώστε να καλυφτούν από όλες τις πλευρές. 5. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και σταυρωτά βάζουμε και το δεύτερο κομμάτι και το τρίτο. 6. Βάζουμε μέσα το αρνάκι με τις πατάτες και το κλείνουμε σφικτά διπλώνοντάς το καλά, σαν πακέτο. Δένουμε με τον σπάγκο όχι πολύ σφικτά και ψήνουμε στο φούρνο για 150’ στους 200οC με αέρα. 7. Μετά το ανοίγουμε πολύ προσεκτικά το ""πακέτο"" γιατί θα βγουν πολλοί υδρατμοί, και προσθέτουμε το τυρί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ ακόμα μέχρι να ροδίσει το κρέας και να λιώσει και το τυρί.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses