Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
- 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1,5 λεμόνια
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7077171
7064239
7062945
Load 3 more products
Start cooking
Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του. Το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα, στους 250οC. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180οC.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7077171
7064239
7062945
Load 3 more products