Recipe Search ResultsΑρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
Ab logo
  • Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
  • 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 λεμόνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του. Το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα, στους 250οC. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180οC.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Shop this recipe

Essential ingredients