Recipe Search ResultsAρνάκι καπαμά
Ab logo
  • Aρνάκι καπαμά

Aρνάκι καπαμά

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Easter
Main courses
Aρνάκι καπαμά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
  • 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κομματάκι σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Γαρύφαλλο Ολόκληρο 25gr
    This item is no longer available
    7064504
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • Start cooking

    Kόβουμε σε μικρές μερίδες το αρνί, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Tο βγάζουμε και ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 180°C. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Easter
    Lunch
    Winter
    Main courses
    • Aρνάκι καπαμά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Γαρύφαλλο Ολόκληρο 25gr
    This item is no longer available
    7064504
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927