facebook-pixel
Recipe Search ResultsAρνάκι καπαμά
Ab logo
  • Aρνάκι καπαμά
Aρνάκι καπαμά

Aρνάκι καπαμά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κομματάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
  • 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κομματάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
  • 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Kόβουμε σε μικρές μερίδες το αρνί, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Tο βγάζουμε και ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 180°C. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Winter
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Super Price 1.89€
    This item is no longer available
    7063671