Αρνάκι κουρουκλίδικο Σερρών
Ένα λαχταριστικό αρνάκι με παραδοσιακή συνταγή των Σερρών φτάνει στο πασχαλινό τραπέζι σου. Και είμαστε σίγουροι ότι θα εξαφανιστεί στο λεπτό!
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 2 αρνίσιο μπούτι
- 6 σκελίδες σκελίδες σκόρδο
- 750 g πρόβειο γιαούρτι
- 100 g βούτυρο
- 4 αβγά
- 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7064241
7150275
7079549
Load 4 more products
Start cooking
1. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάζουμε μέσα τα σκόρδα. 2. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε για 2 ώρες στους 160οC με αντίσταση, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30’ ακόμη. 3. Χτυπάμε τα αβγά, το γιαούρτι, το αλεύρι και το χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ με σύρμα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα μπούτια. 4. Ψήνουμε για περίπου 40’ στους 170οC με αντίσταση μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7064241
7150275
7079549
Load 4 more products