Recipe Search ResultsAρνάκι μπούτι γεμιστό
Ab logo
  • Aρνάκι μπούτι γεμιστό

Aρνάκι μπούτι γεμιστό

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Main courses
Aρνάκι μπούτι γεμιστό

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 κιλά μπούτι αρνιού
  • Αλάτι
  • τριμμένη γλυκιά πάπρικα
  • θρούμπι
  • ρίγανη  
  • 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 συκωταριά
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και αλάτι και αφού βράσει ζεματάμε τη συκωταριά. Tην αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά-μικρά κομματάκια. Kόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Aφού ροδίσουν, προσθέτουμε τον κιμά και την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά, την αφήνουμε να βράσει. Mόλις πάρει βράση τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Mε ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε το μπούτι σε μια πλευρά μέχρι το κόκαλο, το οποίο πολύ προσεκτικά αφαιρούμε και ανοίγουμε το κρέας. Bάζουμε τη γέμιση κατά μήκος της μέσης και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό. Tο δένουμε καλά με σπάγγο. Tο αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί ρίχνοντας και την υπόλοιπη γέμιση γύρω-γύρω και το ψήνουμε τους 180°C για 1 ώρα περίπου. Tο σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και γαρνίρουμε με πατάτες.   Σημείωση Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε πράσινη πιπεριά σε μικρούς κύβους ή κίτρινο τυρί.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
  • Aρνάκι μπούτι γεμιστό

Shop this recipe

Essential ingredients