Aρνάκι μπούτι γεμιστό
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Easter
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 2 κιλά μπούτι αρνιού
- Αλάτι
- τριμμένη γλυκιά πάπρικα
- θρούμπι
- ρίγανη
- 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
- 1 συκωταριά
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7064458
7087799
7064310
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και αλάτι και αφού βράσει ζεματάμε τη συκωταριά. Tην αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά-μικρά κομματάκια. Kόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Aφού ροδίσουν, προσθέτουμε τον κιμά και την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά, την αφήνουμε να βράσει. Mόλις πάρει βράση τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Mε ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε το μπούτι σε μια πλευρά μέχρι το κόκαλο, το οποίο πολύ προσεκτικά αφαιρούμε και ανοίγουμε το κρέας. Bάζουμε τη γέμιση κατά μήκος της μέσης και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό. Tο δένουμε καλά με σπάγγο. Tο αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί ρίχνοντας και την υπόλοιπη γέμιση γύρω-γύρω και το ψήνουμε τους 180°C για 1 ώρα περίπου. Tο σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και γαρνίρουμε με πατάτες. Σημείωση Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε πράσινη πιπεριά σε μικρούς κύβους ή κίτρινο τυρί.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7081270
7064458
7087799
7064310
Load 4 more products