Recipe Search ResultsΑρνάκι στη λαδόκολλα
Ab logo
  • Αρνάκι στη λαδόκολλα

Αρνάκι στη λαδόκολλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Αρνάκι στη λαδόκολλα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1,5 κιλά μπουτάκι από αρνάκι χωρίς κόκαλο (αν τα μπουτάκια είναι μικρά θα χρειαστείτε περισσότερα)
  • Αλάτι
  • 1,5 κιλά πατάτες μικρές με τη φλούδα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. φέτα
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Start cooking

    Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες φετούλες, τη μουστάρδα που έχετε διαλύσει στον χυμό λεμονιού και βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα. Το αφήνετε για τουλάχιστον 4-5 ώρες, γυρίζοντάς το τακτικά.Το βγάζετε από τη μαρινάδα, το απλώνετε σε μια επιφάνεια, το αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Θρυμματίζετε τα τυριά, τα μοιράζετε πάνω από τα μυρωδικά και τυλίγετε το μπουτάκι σε ρολό. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Πλένετε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.Τοποθετείτε μια μεγάλη λαδόκολλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζετε από πάνω τις πατατούλες και πάνω σε αυτές το δεμένο μπουτάκι. Το αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μαρινάδα. Τυλίγετε τη λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πακέτο με το αρνάκι και τις πατάτες να έχει από πάνω κενό και η λαδόκολλα να είναι καλά κλεισμένη ώστε τα υγρά και οι ατμοί κατά το ψήσιμο να μη φεύγουν. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. Ξετυλίγετε κατόπιν το «πακέτο» της λαδόκολλας και αφήνετε λίγη ώρα το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Οι πατατούλες θα έχουν ψηθεί με τα υγρά τής μαρινάδας και τη νοστιμιά του αρνιού.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Αρνάκι στη λαδόκολλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760