1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2. Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι στο κέντρο ενός ταψιού, ανοίγουμε 3-4 τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες. Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τη σελινόριζα και το κυδώνι σε μεγάλα κομμάτια – στα οκτώ (αφαιρώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια από το εσωτερικό μέρος του κυδωνιού).
4. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί γύρω από το αρνάκι.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 1/2 φλυτζάνι νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με το μίγμα, προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6. Ψήνουμε για περίπου 40’ ή μέχρι να ροδίσει το αρνάκι. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1,5 ώρα ακόμα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 20-30’, για να πάρει λίγο ακόμα χρώμα το αρνάκι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!