Recipe Search ResultsΑρνί Μαστέλο από τη Σίφνο
Ab logo
  • Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

by AB FOODSTORIES
Η συνταγή οφείλει την ονομασία της στο «μαστέλο», ένα μεγάλο πήλινο σκεύος με ιδιαίτερο σχήμα και χρήση, για το οποίο φημίζεται η Σίφνος.

Duration

>60'

Rating

5 of 5
Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 3,5 kg αρνί γάλακτος, σε κομμάτια
  • 1 lt κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ματσάκια μάραθος ή άνηθος
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 6 κληματόβεργες
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 120 g νερό (για τη ζύμη)
  • 200 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)

Start cooking

• Βράζουμε το κρασί για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το κρέας σε μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Την επομένη το σουρώνουμε, κρατάμε τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. • Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα. • Στρώνουμε τον πάτο μιας γάστρας με τις κληματόβεργες, σκορπίζουμε το δεντρολίβανο και ακουμπάμε το κρέας, βάζοντας ενδιάμεσα τον μάραθο. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και σκεπάζουμε τη γάστρα. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλάθουμε τη ζύμη σε λωρίδα και καλύπτουμε περιμετρικά την ένωση της γάστρας με το καπάκι της. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4 ώρες. Σπάμε τη ζύμη και σερβίρουμε το αρνί με έξτρα μάραθο και με τα υγρά της γάστρας σουρωμένα και ανακατεμένα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
  • Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο