Recipe Search ResultsΑρνίσια κότσια βουτυράτα στον φούρνο
Ab logo
  • Αρνίσια κότσια βουτυράτα στον φούρνο

Αρνίσια κότσια βουτυράτα στον φούρνο

by Αλέξανδρος Παπανδρέου

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Αρνίσια κότσια βουτυράτα στον φούρνο

Ingredients for 4 People

4 People
  • Αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak κομμένο σε κυβάκια
  • 30 baby πατάτα
  • 20 baby καρότο
  • 6 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιά βούτυρο Lurpak
  • 4 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 αρνίσιo κότσι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • 7064489
  • Start cooking

    Τοποθετείτε τα αρνίσια κότσια σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.Θωρακίζετε καλά τα αρνίσια κότσια από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο έντονο χρώμα.Όταν τα κότσια είναι έτοιμα προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.Σβήνετε με το λευκό κρασί, τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιών, 60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak, 3 κλωναράκια θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.Σκεπάζετε την γάστρα και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 45 λεπτά, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 4 κατά μήκος και τα baby καρότα στην μέση.Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα baby καρότα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.Τοποθετείτε τις baby πατάτες και τα baby καρότα σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο Lurpak, το υπόλοιπο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου για 50-55 λεπτά, ανακατεύοντας ανά χρονικά διαστήματα.Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα αρνίσια κότσια με τις πατάτες και τα καρότα γύρω-γύρω και 3-4 κουταλιές από την σάλτσα από πάνω.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Easter
    Lunch
    Spring
    Main courses
    • Αρνίσια κότσια βουτυράτα στον φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • 7064489