Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο
Difficulty
AverageDuration
>60'Rating
Not rated yetSunday Course
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 2 κιλά Κομμάτια καρέ αρνιού
- 750 γρ. Σοταρισμένα ανάμικτα μεσογειακά λαχανικά Bonduelle
- 3/4 φλ. Λάδι
- 4 κουτ. Σούπας Δεντρολίβανο, ξερό
- 4 κουτ. Γλυκού Θυμάρι, ξερό
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κουτ. Γλυκού Μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουτ. Γλυκού Κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουτ. Γλυκού Μέλι
- 3 κουτ. Σούπας Μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064492
7064489
7064458
Load 4 more products
Start cooking
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα. Για το αρνί με τα λαχανικά: Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC. Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα 10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Sunday Course
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064492
7064489
7064458
Load 4 more products