Recipe Search ResultsAρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου
Ab logo
  • Aρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου

Aρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Aρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 φέτες από φιλετάκι αρνιού
  • Αλάτι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 πράσο
  • 1 τομάτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κρόκο (σαφράν) προαιρετικά
  • 130 ml ζωμό βοδινού
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 20 γρ. φασκόμηλο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
  • Start cooking

    Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Όταν βράσουν τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μύλο. Προσθέτουμε τον κρόκο, σιγά σιγά το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε τις φέτες από το αρνίσιο φιλετάκι και προσθέτουμε το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το κρέας στην άκρη και σβήνουμε το ελαιόλαδο με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό και το κορν φλάουρ. Aφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη. Kόβουμε το πράσο σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε στα πιάτα το αρνάκι με τη σάλτσα και τον πουρέ και το πράσο σαν γαρνιτούρα.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Easter
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Aρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available